pühapäev, 8. märts 2009

Esimesest nädalast.

• Millised on teie senised kokkupuuted õpiobjektide ja õpiobjektide repositooriumidega?

Üsna sageli olen otsinud lisamaterjale, teste harjutamiseks ja ka teste teadmiste kontrolliks. Enamasti teostan otsinguid märksõna järgi, kui KOOLIELUs või TIIGRIHYPPEs sobivat ei ole.

• Kuidas te kasutate Internetist leitud õppematerjale? Kui sageli tekkib vajadus neid oma õpilaste jaoks kohandada?

Eelistan arvutis täidetavaid materjale. Tihti kasutan teste (http://www.hot.ee/allarveelmaa/) ja Exceli töölehti (http://web.zone.ee/math/index.html).

Kui leitu mingil põhjusel ei sobi ja sobivamat võtta ei ole, siis kohandamise või ümbertegemise asemel teen ise uue, kui aega ja tahtmist jätkub.

• Kas te olete oma tehtud õppematerjale Internetis avaldanud?

Avalikuks kasutamiseks minu teada praegu rohkem ei ole (http://www.koolielu.ee/pages.php/03020302?txtid=3122).

• Kas teate veel Veeb 2.0 keskkondi, kus inimesed avatud sisulitsentsidega oma loomingut jagavad?

Paljude koolide õpetajad on jaganud oma materjale koolide kodulehtedel avalikuks kasutamiseks. Kasutan sageli (http://www.kose.ee/arvutikoolis/).

• Millise esmamulje jätsid teile avatud õppematerjalide kogud? Milliseid neist te varem teadsite? Kas teil õnnestus leida oma ainesse sobivaid õppematerjale? Kas teate veel avatud õppematerjalide kogusid?

Üldjuhul olen siiani kõrvale jätnud peaaegu kõik võõrkeelsed materjalid ja ka õppematerjalide kogud.

4 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Ma tahaks natuke täpsustada Veeb 2.0 mõistet. See tähistab eelkõige selliseid veebikeskkondi, kus suurem osa sisust on kasutajate poolt loodud. Reeglina on sellised keskkonnad kõigile liitumiseks avatud. Ma arvan, et koolide kodulehekülgi enamasti ei saa lugeda Veeb 2.0 keskkondadeks. Täpsemalt on Veeb 2.0 mõistest eesti keeles kirjutatud näiteks ühes Eesti Ekspressi artiklis: http://paber.ekspress.ee/viewdoc/061536AA635ED604C2257322005437DF

    Ma vaatasin ka huvi pärast, milliseid matemaatika õppematerjale pakub Euroopa õppematerjalide portaal LRE. Inglise keeles leidsin põhikoolile (vanus kuni 16a) kokku 134 õppematerjali: http://lreforschools.eun.org/

    Ei hakanud tulemustega eraldi tutvuma, aga üht-teist kasulikku võib sealt ilmselt leida.

    VastaKustuta
  3. Teisel katsel õnnestus töötavate linkidega kommentaari lisamine. Paistab, et veebiaadresse kuvatakse linkidena ainult siis, kui nende ümber HTML keeles a märgis panna. Samuti pole võimalik ebaõnnestunud kommentaare nii kustutada, et neist mingit jälge järele ei jää...

    VastaKustuta
  4. Ekspressi artiklis on huvipakkuv koondtabel ( http://www.go2web20.net/ ), mida tasuks põhjalikumalt uurida.

    LREd ( http://lreforschools.eun.org/LRE-Portal/Index.iface ) nägin esimest korda. Seal olevad eestikeelsed materjalid jõuavad tagasi LeMilli või Kooliellu. Võõrkeelseid oli päris huvitavaid aga ... .

    VastaKustuta